Varför har twitter vuxit i popularitet?

Twitter var den stora sociala plattformen under en längre tid. Sedan tillkom Facebook, Instagram och Snapchat och under de åren minskade användarantalet drastiskt i jämförelse med sina konkurrenter. Under de här åren var det många som sa att twitter höll på att dö ut, men denna plattform hade många nytillskott i rockärmen som nu har gjort att denna sociala plattform ökar i tillväxt och ständigt har ett stigande användarantal och nya användare.

Varför har twitter vuxit i popularitet?

Under det senaste året har det dagliga användandet av Twitter stigit med hela 14% och det till följd av en hel del nya faktorer som vi ska kikare närmare på i denna artikel.

Orsaken till att användandet av twitter har ökat

En orsak till twitters markanta ökning skedde under 2017 när plattformen började erbjuda möjligheten att sända live evenemang som användare senare kunde kommentera under. Detta fick många privatpersoner att öppna upp intresset för twitter och under det tredje kvartalet fick de 4 miljoner nya användare över hela världen. Helt klart en markant ökning om man jämför med tidigare år.  Till följd av denna nya möjlighet ökade dessutom intresset från företag som ville annonsera på twitter, då främst i samband med live evenemang som fotbollsmatcher eller konserter. Twitter har sedan släppet av deras live evenemang sett en stor ökning av annonser under 2017 och 2018.  Under 2018 har de fått stor support och annonsering för evenemang som melodifestivalen, Vinter-OS och även vid olika valevenemang som Almedalsveckan.  En annan orsak till att twitter har ökat på senare tiden är att det är en väldigt enkel plattform att använda som underlättar möjligheten att kommentera och vidarebefordra information. Det är också väldigt enkelt att registrera sig och allting du behöver är en mailadress och ett alias för att komma igång.
Twitter används flitigt av både privatpersoner och företag för att sprida information, annonsera och för att helt enkelt dela med sig av sina synpunkter och åsikter inom alla möjliga ämnen. Du kan också hänvisa till andra personer eller tagga andra användare för att skapa konversationer. Vad ska man då göra för att skapa ett intressant användarflöde. Först ska du följa användare som har ett liknande tankesätt för att använda som inspiration och motivation. Om du är en ny användare kan du också använda deras inlägg som guide för att lära dig hur verktyget fungerar.

Orsaken till att användandet av twitter har ökat

Delta i diskussioner och utöka ditt kontaktnät. En av twitters allra bästa egenskaper är att du kan prata med vem som helst. För bästa resultat är det en fördel om du följer intressanta diskussioner och hashtags som är inriktade på ämnen som du finner intressanta. Med alla de här punkterna i åtanke kommer du att finna twitter som en öppen och vänlig plattform där du även kan ta del av och kommentera under dina favoritevenemang.  Slutsatsen om varför twitter har ökat i användning är helt enkelt för att intresset har ökat. Det är en enkel plattform att använda med många möjligheter och chanser att delta i diskussioner om intressant ämnen. Och de erbjuder också många underhållande evenemang som har fångat in en hel del nya användare.

 

 

Comments are closed.