Hur funkar LinkedIn och hur hjälper det dig i karriärlivet?

LinkedIn är ett globalt företag och världens största nätverk för professionella användare. Totalt är det över 400 miljoner människor som använder detta nätverk för att bygga kontakter och söka jobb utefter sin kompetens.  I Sverige är det runt 22% av internetanvändarna som använder sig av denna plattform för att med fördel bygga upp sin karriär eller byta inriktning på den.  I grund och botten så används LinkedIn framförallt för att hitta jobb eller bygga upp sitt professionella kontaktnät. Men på senare tid har många företag även börjat använda denna plattform för olika typer av marknadsföring och kundprofiler. 

Hur funkar LinkedIn och hur hjälper det dig i karriärlivet?

Om du är ny med att använda detta professionella nätverk finns det fyra olika inriktningar du kan gå beroende på vad du letar efter och vad ditt företag behöver.
LinkedIn erbjuder möjligheten att rekrytera folk med rätt kompetens till ditt företag. Plattformen är dessutom ett utmärkt verktyg för att bygga upp kundprofiler så att erat företag kan inrikta sig till rätt målgrupp för en ökad försäljning. Men framförallt kan du använda LinkedIn för att nätverka och hitta nytt kontakter. Dela erfarenheter eller kunskap med andra användare och hitta rekryterare för att utveckla dina karriärmöjligheter och för att bygga upp ditt professionella kontaktnät. Om du varken letar jobb eller medarbetare kan du också använda denna plattform som en guide med hjälp av plattformens innehållsrika och detaljera bloggar och artiklar.

 

Vad ska man tänka på när man startar upp en ny profil med LinkedIn?

 

Förutom att fundera över vad du ska använda denna plattformen till så kommer det också underlätta om du bygger upp en plan för hur du ska bygga ditt kontaktnät och vilka typer av rekryterare som du vill komma i kontakt med.  En bra och väl genomtänkt profil kommer att underlätta och vara den centrala punkten i hur du kommer framstå på denna plattform. Ett positivt intryck är mycket viktigt för att skapa intresse hos rekryterare och för att bygga upp ett pålitligt kontaktnät. Det är också viktigt att du underhåller din hemsida och håller den uppdaterad för ett bättre profilflöde och använd en profilbild som representerar dig och ditt varumärke.  En annan sak att ha i åtanke är att allting du skriver ska ha ett bra innehåll och att alla dina referenser som du använder ska kunna stärkas av de angivna personerna. Du vill skapa en profil som är pålitlig och som innehåller all den nödvändiga information som behövs för att ett företag ska visa intresse för din profil. Statusuppdateringar och blogginlägg ska därför vara professionellt skrivna. I jämförelse med sociala plattformar som Facebook eller Instagram är det viktigare att du tänker på hur du formulerar dig och det innehåll som du använder. Allting som du skriver ska representera dig och ditt professionella varumärke.

Vad ska man tänka på när man startar upp en ny profil med LinkedIn?

Om du använder LinkedIn på rätt sätt och använder en professionell attityd kommer du garanterat uppskatta alla de möjligheter som denna plattform erbjuder. Du kan kontakta rekryterare och hitta nya möjligheter för din karriär. Denna plattform kommer dessutom bidra till ett utökat och större professionellt kontaktnät som du kommer att ha mycket nytta av. Skapa en profil idag och upptäck alla de möjligheter som LinkedIn erbjuder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.