När dagen känns lång och vädret inte tillåter för utomhusaktiviteter är spel den perfekta lösningen. Det finns så många olika varianter att välja mellan, och medan vissa spel lämpar sig för en enda spelare finns det andra som kan tas del av med 10+ spelare. Vissa spel kräver även en spelplan eller en särskild kortlek medan andra kan spelas med en helt vanlig standard kortlek. Hur din situation än ser ut kan du därför vara säker på att du hittar ett roligt spel som fångar ditt intresse.

Köp och sälj fastigheter inom spelet Monopol

När man tänker på brädspel och spelkvällar kommer de flesta att lyfta fram Monopol, och det är inte för intet. Det här utomordentligt populära brädspelet finns att hitta i många olika versioner, och hur skicklig du än är gäller det att du också har turen på din sida. Det räcker inte med att du känner till alla dess spelregler, utan inom Monopol kan du gå från att ha allt till ingenting på enbart ett tärningskast.

Det här oförutsebara spelsättet är en av aspekterna som har gjort Monopol så spännande. Innan spelet börjar får ni en summa spelpengar. Ni tar er runt en spelplan där ni kan köpa olika fastigheter som ni landar på, och när ni har tagit er runt ett helt varv mottar ni ytterligare pengar. Hur spelare förlorar sina pengar är genom att bland annat landa på vissa Chans-kort eller att hamna på andra spelares fastigheter. Det gäller därför att du får bra tärningskast!

Kom närmast 21 i Blackjack

Reglerna inom Blackjack är ganska enkla, men spelet har trots detta blivit otroligt populärt världen över. Som du kanske vet är Blackjack ett vanligt kortspel att stöta på inom casinovärlden, och så länge det finns i alla fall en spelare och en givare kan ni spela med så många eller så få spelare ni vill. Kort förklarat går Blackjack ut på att komma så nära siffran 21 som möjligt. Du mottar två kort när spelet börjar, och det är summan av alla dina kort som ska uppnå 21.

När du väl har fått dina kort kan du antingen välja att stanna eller att dra ett nytt kort. Det gäller dock att veta när du ska stanna: om du får över 21 förlorar du nämligen omedelbart. Målet med Blackjack är alltså att nå 21, men att inte överstiga den här siffran. Du vinner om du kommer närmare 21 än vad givaren klarar av.

Om det skulle vara så att du hamnar på samma siffra som givaren är det oavgjort. Om du har satsat pengar på spelet får du då tillbaka hela din satsning utan att du kammar hem någon ytterligare vinst. När allt är sagt och gjort är Blackjack därför både ett tur- och skicklighetsspel.