Bästa maten med en lång hållbarhet, perfekt för både överlevnad och krissituationer

Det är viktigt att alla hjälps åt vid en kris, så därför är det rekommenderat att alla har mat och vatten så man åtminstone klarar sig i 72 timmar. Det kan man göra enkelt med vanliga hushållsvaror som burkmat, pasta, ris och liknande. Men det kan även vara bra att införskaffa sig mer  överlevnadsmat som har ännu längre hållbarhet. Det finns nämligen frystorkad mat som har en hållbarhet på upp till 25 år. Köper man hem detta en gång så behöver man inte tänka så mycket på det mer, förutom om oturen kommer fram och en riktig kris uppstår. Som tur är så har man ju då redan varit förberedd.

En kris är ju som sagt något som vi alla hoppas aldrig ska behöva uppleva, men det är trots allt bättre att vara förberedd. Och med en bra lager av överlevnadsmat så är man verkligen förberedd.

Det finns många olika allvarliga kriser som kan drabba oss i vardagen, till exempel:

  • Ett terroristangrepp
  • En naturkatastrof, som jordbävning, översvämning eller orkan
  • En strömavbrott som påverkar flera områden
  • En pandemi

Alla dessa olika kriser kan medföra att vi inte har tillgång till mat och vatten i flera dagar. Då är det bra att ha ett lager av frystorkad mat, eftersom detta har en mycket längre hållbarhet än vanlig mat.

 

Överlevnadsmat är mat som har blivit torkad genom att bli fryst. Detta är en mycket effektiv metod för torkning, eftersom det tar bort alla fuktiga partiklar från maten. Detta gör den mycket lättare och mindre mottaglig för bakterier. Frystorkad mat har därför en mycket längre hållbarhet än vanlig torkad mat, och det är inte ovanligt att den håller i upp till 25 år.