Ett lån ger dig chansen att täcka oförutsebara utgifter, och detta är särskilt sant för snabblån. Den här typen av lån kan du få tillgång till samma dag som du skickar in din ansökan, och därför har snabblån blivit så populära. Är du intresserad av att ta reda på mer kring hur du ansöker om ett lån? Ta en titt nedan och bli bekant med hur processen går till.

Allting sker smidigt online

Du har främst två alternativ när det kommer till att ansöka om ett lån. Antingen kan du vända dig till en av dina banker eller så kan du ansöka hos långivare på nätet. Den sistnämnda kan vara att föredra i vissa lägen, och särskilt om du är ute efter ett snabblån. Låneprocessen blir nämligen smidig, enkel och du får chansen att välja mellan flera olika låneerbjudanden. Vänd dig till navibanker.com för en händig överblick av generösa långivare.

När du väl har jämfört dina alternativ och kommit fram till ett beslut är det dags att skicka in din låneansökan. Ange vilket belopp du är intresserad av att låna och fyll därefter i dina personuppgifter. När detta är klappat och klart verifierar du din identitet via exempelvis BankID och skickar sedan iväg din låneansökan. Nu gäller det bara att vänta på resultatet.

Kreditprövning för att ta reda på dina återbetalningsmöjligheter

Det som händer nu är att långivaren tar en kreditupplysning på dig som förser dem med information kring ditt ekonomiska läge. Med hjälp av en kreditupplysning får de reda på om du har betalningsanmärkningar, men de kan även se ditt skuldsaldo tillsammans med tidigare kreditupplysningar. Oftast sker kreditupplysningen via företaget Upplysningscentralen, men det finns dessutom långivare som erbjuder lån utan UC om du hellre vill att det ska gå igenom ett annat företag.

När kreditprövningen väl är överstökad och långivaren anser att du uppfyller deras krav beviljas din låneansökan. Pengar skickas över till dig samma dag, och sedan är det fritt fram att använda dem. Självfallet ska du dock enbart ansöka om ett lån så länge du är fullt medveten om att du är kapabel att betala tillbaka i tid. Låna därför ett rimligt belopp som går ihop med din budget.