Kombinera sociala medier och bli mindre stressad

Som företagare så är det oftast av allra största vikt att du håller dig aktiv online och framförallt i sociala medier. Vill man marknadsföra sina tjänster eller varor idag så är det sociala medier som är mest effektiv. Att ingå samarbete med en välkänd influencer kan vara något av det bästa man gör, men då kostar det förstås. Man kan dock göra väldigt mycket själv om man bara har en bra plan. Fundera ut vad du vill visa och tänk vad som skulle locka dig själv att köpa en liknande produkt eller tjänst. Oftast är det olika typer av kunder som håller till på olika sociala medier men alla är viktiga så därför är det en bra idé att finnas på alla. Dock ska man inte publicera samma material i alla olika sociala medier utan det ska vara unikt innehåll i alla.

Kombinera sociala medier och bli mindre stressad

Håll koll

Är man ensamföretagare kan det vara mycket att hålla reda på men det finns en hel del hjälpmedel som underlättar, jag ska ge dig några tips här. Tänk på all stress att försöka logga in på dina olika sociala medier konton och samtidigt komma ihåg att schemalägga inlägg, övervaka resultatet av ditt sociala innehåll och skriva på alla sociala plattformar med unikt innehåll. Vi ska inte ljuga om att det faktiskt är rätt krångligt och stressigt att ha koll på allt, om man inte har någon slags struktur. Men det finns appar som kan hjälpa dig att hantera flera sociala medier-konton så att du kan slappna av, spara tid och inte bli störd i det övriga arbetet. Sociala medier är ett mycket effektivt sätt att driva din verksamhet till en bredare räckvidd för publiken. När du skapar flera fungerande arrangemang på olika sociala medier-plattformar från Facebook till Twitter, Snapchat, Instagram och andra så skapar du en aveny för fler personer för att se vad du har att erbjuda.

Appar som hjälper med kanaler

Därför, att ha en applikation för att hantera dina olika sociala medier konton ger dig stor fördel för att få ut det mesta av sociala medier. Så om det är att skapa ett nytt innehåll, göra ett detaljerat inläggschema för ett visst innehåll och samtidigt se till att ha lämpliga hanteringsverktyg, så är dessa applikationer din bästa satsning. Fördelar med att ha ett publiceringsverktyg är att det på ett lätt sätt kan hantera dina många sociala mediakonton. Skulle du fortfarande känna dig skeptisk till dessa fantastiska hanteringsverktyg har jag några fördelar att berätta för dig här nedanför: Den mycket stora fördelen med att använda dessa applikationer är att du kan driva alla dina konton från en enda plats. De flesta av apparna, som Buffer och Hootsuite, är utrustade med instrumentpaneler som skapar en aveny för att du ska kunna övervaka och se dina olika sociala konton. På det sättet blir det mer överskådligt. Du kan logga in på alla konton från de sidorna vilket sparar dig betydligt i tid och andra resurser. Du kan lära dig att schemalägga dina inlägg för andra dagar och tider, du behöver alltså inte posta direkt som du gjort inlägget. Några av de här hanteringsverktygen är känsliga nog att veta när fler användare har tillgång till dina inlägg och de ger eventuella schemaförslag som hjälper dig att generera bättre resultat från dina inlägg. De blir lite som en virtuell assisten åt dig när det kommer till sociala medier. Schemaläggning sparar dig tid och säkerställer att ett snyggt och rätt publicerat material alltid upprätthålls.

Appar som hjälper med kanaler

Du får analysverktyg

Om du vill ha analyser eller data för att kunna spåra och följa dina sociala medier, för att sedan kunna förbättra och anpassa så kan du få tillgång till det på ditt hanteringsverktyg. Du kan alltså se vem som har synpunkter om ditt inlägg, hur många som pratar om det och andra användbara data som gynnar din kanal. Allt detta är saker som även minskar stress, det har jag känt av själv efter att jag börjat använda dem. Och vi strävar väl alla efter ett mindre stressigt liv och försöker hitta sätt att nå dit. Även om jag jobbar vid datorn hela dagarna så känner jag mig inte less på kvällarna. Oftast föredrar jag mobilen eller ipaden framför tv:n faktiskt. Då kollar jag film på exempelvis Netflix, HBO eller Viaplay. Vissa kvällar känner jag istället för att spela spel och då är det mest sajterna spela.nu, spela.se och pokerstarscasino.eu som lockar. Det är rätt avslappnande att spela på mobilen tycker jag. Däremot när det kommer till facebook och liknande så försöker jag hålla mig ifrån det när jag ligger i sängen, det är så ofta man ser något som får hjärnan att gå igång och fundera eller andra känslor som kan göra så att det blir svårare att somna. På det sättet är det faktiskt bra att ha en plan för sitt arbete med sociala medier, bestäm tider när du är helt ledig eller fri från dem så att du inte känner att du måste vara tillgänglig hela tiden.

 

Comments are closed.