Hur hjälper Instagram dig som företagare?

Instagram har sedan de lanserades år 2010 varit en social plattform som har bara har stigit och stigit i användarantal. Det skapades främst så att privatpersoner kunde använda plattformen för att ladda upp bilder som de kunde redigera och lägga enklare filter på. Då Instagram var så enkelt att använda steg användarantalet kraftigt under en kortare tid. Det steg så snabbt att Facebook köpte dem 2012 för ett rekordbelopp. Idag har Instagram över i miljard aktiva användare per månad. I Sverige använder ungefär en tredjedel av internetanvändarna Instagram varje dag.

Hur hjälper Instagram dig som företagare?

På grund av den snabba tillväxten och höga andelen aktiva användare tog det inte lång tid innan företag började använda tjänsten som ett sätt att dela eller sälja sina produkter. Då det är så många användare och man enkelt kan tagga eller använda hashtags så är det enkelt för företag att hitta och utöka sitt kontaktnät inom sin målgrupp. Med hjälp av hashtags kan företag också följa användandet av sina produkter för att hitta recensioner och utveckla företaget.

Fördelen med att använda Instagram för företag

Instagram är en utmärkt plattform för företag som vill utvecklas och använda en modern marknadsföringsmetod som faktiskt fungerar. Med hjälp av bilder kommer intresset öka och produkterna verka mer intressanta. En bild säger mer än tusen ord. Om du funderar på att använda Instagram som ett sätt att marknadsföra och sälja dina produkter är det en del punkter som kan vara bra att följa för att uppnå ett bättre resultat. Målet är att skapa ett bildflöde som fångar användaren och som skapar ett intresse för att ta reda på mer information om produkten eller tjänsten du säljer. Blanda roliga bilder med bilder på vad ni säljer för ett bättre och mer varierat innehåll.  Bilderna och innehållet i inlägget ska vara professionellt och hålla en hög kvalitet. Bilder som har dåligt fokus kommer inte skapa ett bra intresse. Det är bättre att göra färre inlägg med bra innehåll än flera som inte är lika genomtänkta.  För att få bra följare är det viktigt att innehållet är relevant till deras intressen. Använd därför mycket hashtags och kommentera bilder som har liknande innehåll. Tänk på att du som säljare vill inspirera och skapa ett intresse vilket du med fördel kommer göra om dina följare är inom din önskvärda målgrupp. Ta därför lite tid till att fundera vilken målgrupp som lämpar sig bäst för dina produkter och vad du ska göra för att fokusera bilder och innehåll för att skapa ett intresse och för att ni ska få flera följare.

Fördelen med att använda Instagram för företag

Andra verktyg på Instagram som också har stor betydelse för ditt företags framgång är strategisk annonsering. Innehållet kommer då att riktas mot din specifika målgrupp och kommer att hjälpa dig att få fler följare och köpare. När du har byggt upp ditt följarantal är det också en fördel om du går live och pratar om de produkter eller tjänster som du säljer. Detta kommer skapa en större trovärdighet hos dina följare.  Under 2018 så lanserades Instagram Shopping i Sverige. Detta ger företag möjligheten att länka sin webbshop till sina bilder. Detta kommer att ge en kortare köpprocess och då göra chansen för ett slutfört köp större.

 

 

 

Comments are closed.